Søren Byriel fylder 50 år

Søren Byriel går ikke på kompromis. Hverken når det gælder arbejde eller privatliv. Nu runder arkitekten og medejeren af aarhus arkitekterne 50 år.

Den 13. november fylder arkitekt og medejer af aarhus arkitekterne Søren Byriel 50 år. Søren Byriel er født og opvokset i Ebeltoft på Djursland som søn af Poul Byriel, der grundlagde tekstilvirksomheden Kvadrat.  Han spiller fortsat en meget aktiv rolle som 2. generation i den anerkendte tekstilvirksomhed via sit medlemskab af Kvadrat Holdings bestyrelse.

Som partner og teknisk direktør hos aarhus arkitekterne er han ansvarlig for forretningsområderne erhverv og shopping samt virksomhedens anvendelse af IKT og BIM. Søren Byriel lægger størstedelen af sin arbejdstid øst for Storebælt på projekter i København og det øvrige Sjælland, hvor han fungerer som bygherrerådgiver på konceptudvikling, byggeprogrammering og revitalisering af nye og eksisterende retail-, produktions- og domicilbyggerier. Søren Byriel er efterspurgt som bygherrerådgiver på grund af sin integritet og kompromisløshed. Det kommer blandt andet til udtryk i mange stærke kunderelationer, som rækker mere end 15 år tilbage.

Kollegaer og samarbejdspartnere betegner ham som en seriøs, effektiv, hårdtarbejdende mand – med et latent glimt i øjet og smil på læben.
”En mand man kan regne med”. Sådan lyder skudsmålet.

Ordholden og kompromisløs
Søren Byriel dimitterede som arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus tilbage i 1998. Med en baggrund som uddannet tømrer valgte han at læse til bygningskonstruktør. Han var nemlig fra starten interesseret i kombinationen af byggeteknik og arkitektur.  Og det er stadig spændet mellem skitse og byggeri, mellem vision og bygbarhed, der fascinerer og driver ham.

Som nyuddannet arkitekt fik Søren Byriel hurtigt job. I 2000 kom han til aarhus arkitekterne, hvor han i 2005 blev tilbudt partnerskab. Igennem årene har Søren Byriel udviklet og styrket tegnestuens profil blandt bygherrer og investorer inden for forretningsområderne erhvervsbyggeri og shopping.

Han er således manden bag projekter som bl.a. Martin Gruppens domicil, Freja Transportcenter samt gennemgribende renoveringer af shoppingcentrene Field’s, Vestsjællandscentret og Waves i Greve.

I sin fritid søger Søren Byriel også det ultimative. Efter mere en 10 år med maratonløb i europæiske storbyer har han kastet sig over triatlon og lært sig at svømme crawl forud for sommerens xterra-stævner på vestkysten og hovedstævnet på Møns Klint. Søren Byriel har fortsat tæt tilknytning til det lokale liv på Djursland, hvor han bor sammen med sin hustru og deres tre børn. Søren Byriel ynder at rejse med familien og har en forkærlighed for alpinski, dykkerrejser og trekking i bl.a. Asien.