brønden, nyt kulturhus, brøndby

Siden indvielsen af kulturhuset, har Brønden fungeret som et naturligt samlingspunkt for beboerne i Brøndby Kommune, hvor borgerne samles på tværs af forskelligheder. Brønden er en del af et større kvarterløft og den etnisk blandede bydel har budt den markante bygning velkommen.

Brøndby er en særlig blanding af høj og lav, tæt og spredt bebyggelse. I dette åbne, blandede bylandskab skaber det nye Kulturhus et samspil mellem bebyggelse, terræn og beplantning.

Projektet søger at optimere relationen til omgivelserne. Fra Kulturhusets ankomstplads ledes man til Kulturhusets indre 'urbane torv', hvor hovedindgangen og caféen befinder sig. Herfra kan brugeren orientere sig og vælge at benytte et af de mange tilbud, der er i huset som f.eks. værestederne, biblioteket, motionsrummet og udstillingerne i den centrale sal. 
På 1. salen er de mere lukkede kontor- og værestedsfaciliteter placeret, hvor der i den anden ende er direkte kontakt til stuen via det store gennemgående atrium. Herfra er der udsyn til strandesplanaden og de rekreative grønne områder. 

Projektet søger at indpasse kulturhusets skala, højde og arkitektoniske udformning til områdets sammensatte karakter samtidig med, at kulturhuset vedstår sit nutidige arkitektoniske udtryk. Når solen går ned, 'tændes' Brønden, og lamellerne markerer førstesalen som en svævende og lysende blok. De luftige og lette transparente facader i stuen får Brønden til at fremstå som et hus, der inviterer indenfor.

fakta

opgaveform

kulturhus i Brøndby


adresse

Brøndby Strand


areal

4.000 m²


år

2006-2009


bygherre

Brøndby Kommune


samarbejdspartnere

Dines Jørgensen og co. A/S


status

ibrugtaget