det sundhedsvidenskabelige fakultet, aalborg universitet

Den nye bygning til Aalborg Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SUND, udtrykker en stærk arkitektonisk helhed, som giver SUND en klar identitet, og som samtidig skaber en arkitektonisk sammenhæng mellem universitetet og Nyt Aalborg Universitetshospital. Bygningens arkitektur opfordrer til samarbejde og netværk ud fra målsætningen om at skabe et tæt og tværfagligt samspil mellem studerende, institutter og fakulteter, forskningscentre, industrien og sygehuse.

Bygningen er let at komme til og fra og inviterer brugerne til at bevæge sig rundt. Funktioner og rum med forskellige typer brugere placeres i umiddelbar nærhed, åbner sig mod hinanden og lægger op til fælles brug. Derved lægges op til idéudveksling mellem ansatte og studerende. Indretningen skaber stimulerende studiemiljøer, der tilpasses brugernes behov og understøtter forskellige aktiviteter - funktionelt og æstetisk.

 
Større rum brydes ned i mindre rum via fleksible vægge og afskærmninger, og multifunktionelle rum og flexpladser indrettes med fleksibelt inventar, som hurtigt kan flyttes fra et rum til et andet. Derved skabes en høj grad af fleksibilitet og fremtidssikring mht. funktioner og vækst. Det er let og overskueligt at finde rundt i bygningen, og transparente materialer bruges som adskillelse mellem funktioner og rum, hvilket giver brugerne en fornemmelse af stor gennemsigtighed.

fakta

opgaveform

ny bygning til Aalborg Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet i tillknytning til Nyt Aalborg Universitetshospital. Totalrådgivning. 1. præmie.


areal

17.000 m²


anlægssum

275 mio. DKK


år

2012-2020


bygherre

Bygningsstyrelsen, kontakt: Rikke Kraup Hansen, tlf. 41701192


konsortium

aarhus arkitekterne, schmidt hammer lassen architects, CREO arkitekter, Brix & Kamp, Oluf Jørgensen, NNE Pharmaplan, Royal Haskoning NL, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Implement, Bjørk & Maigaard, Norconsult


status

igangværende