vestas technology r & d

Vestas Technology R&D Udviklingscenter i Lem er opført midt i det store Vestas kompleks. Det nye udviklingscenter består af to dele: galleri og kontorbygning, hvor galleriet skaber fysisk og overført sammenhæng mellem den eksisterende hal nr. 9 (produktion) og de nye kontorfaciliteter (udvikling). 

Bygningen markerer sig mod ankomsten med en lukket gavl, hvorfra man ledes ind i det centrale galleri. Indenfor er huset indrettet med stor grad af fleksibilitet og nærhed, der lægger op til tætte relationer medarbejderne imellem.'Flydende' overgange mellem de enkelte afdelinger sikrer optimale rammer for projektarbejde samtidig med, at der er skabt overskuelige arbejdsenheder til ro og koncentration. 
Husets indretning skal tilskynde uformelle møder, dialog og vidensdeling, og de spændende rumligheder styrker det kreative udviklingsarbejde af fremtidens vindmøller. Udover de tiltag, der er gjort inden for social bæredygtighed, rummer bygningen mange miljømæssige overvejelser i planlægning og arkitektur, i forhold til isolering, ventilation, energiforbrug og lys. De mange initiativer sikre en bygning med et meget lavt energiforbrug, opført som et lav-energibyggeri i henhold til bygningsreglementet. 

Projektet er Danmarks første certificerede LEED PLATINIUM nybyggeri.

fakta

opgaveform

nyt udviklings-center og laboratorium. Arkitektrådgivning - fra første skitser til færdigt projekt


areal

4.500m²


anlægssum

50 mio. kr.


år

2008-2011


bygherre

Vestas Technology


samarbejdspartnere

Rambøll, 1:1 Landskab, Jakobsen og Blindkilde, Line Juhl Hansen


status

ibrugtaget